Investor Relations

Investeringsmöjligheter hos Axkid!

Axonkids positiva utveckling under 2016 är ett bevis på att fler och fler föräldrar förstår och uppskattar våra produkter. 80% ökning i omsättning är ett nytt rekord vilket ger oss möjligheten att investera framåt samt leverera en bra avkastning till våra aktieägare. Nu genomför vi en nyemission för att utveckla företaget och produkterna för framtiden. Detta kommer att säkerställa att Axkid är det varumärke som erbjuder föräldrar den absolut säkraste lösningen för barn på resa.

Ökad försäljning
Vår försäljning för kvartal tre ökade med 80% i jämförelse med samma period förra året. Vi ser uppåtgående kurvor för många av våra marknader, Sverige, Polen och Spanien i synnerlighet. Under perioden har också ett omtag gjorts för att lanseras på den Kinesiska marknaden, vilket är en affärsmässig stor möjlighet.

Spännande produktlansering
Under våren 2017 lanserar Axkid en ny I-size stol på samtliga marknader. Denna kategori har idag 40% av de totala volymerna i Europa. Axonkids har tidigare inte erbjudit en produkt i det segmentet vilket bör innebära en stor potential. Stolen fick ett gott mottagande på Kölnmässan i september och ger förhoppningar om ytterligare försäljningsökning.

Organisationen växer och utvecklas
Under kvartal fyra 2016 rekryterar vi ytterligare 4 tjänster, en planerad och behövd satsning. Förstärkningen sker på marknad, produktion och försäljning. Vi ser framemot denna resursförstärkning detta innebär och hälsar våra nya kollegor välkomna.

Varumärket uppdateras
Den 1 december lanserade vi en ny logotyp och ny identitet för att än bättre motsvara dagens konsumenters krav och behov. Uppdateringen kommer att rullas ut stegvis under 2017 med allt ifrån ny webb, aktiviteter på sociala medier, nya förpackningar och ny profil i butik och på produkter. Varumärket kommer tydligt kommunicera passion för säkerhet, komfort, svenskt ursprung och innovation.

Nyemission med företräde för nuvarande aktieägare
Det är med glädje vi nu erbjuder marknaden en nyemission i Axonkids. Runt 17% av aktie stocken emitteras (1.5 miljoner aktier av tidigare 8.2 miljoner). Teckningskurs 5,5 kr vilket vid full teckning samt kursen den 1 december ger ett börsvärde på ungefär 53 miljoner kronor. Den rullande 12 månaders omsättningen ligger på 40 Mkr. Styrelsen har uttryckt en målsättning med att öka omsättningen med 25% per år samt leverera en rörelsemarginal på 10% av omsättningen mätt över en konjunkturcykel. Emissionsperioden sträcker sig mellan den 28 november och 15 december. Det går även bra att anmäla sitt intresse som blivande aktieägare genom att gå in på eminova.se söka på Axonkids samt ladda ner ”teckningssedel utan stöd för teckning” eller handla teckningsrätter på Aktietorget.

http://www.eminova.se/emissionsuppdrags/

Daniel Johansson
VD Axonkids

 Du finner all finansiell information om Axonkids AB på Aktietorget. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss!

Nyemission 2016
I slutet av 2016 genomför vi en nyemission. Du kan ta del memorandum samt teckningssedel för erbjudandet här nedan.

Memorandum 2016
Teckningssedel för nyemissionen

testing

We are a Swedish company with a passion for child safety on the roads. Our solution is rear-facing travel, for as long as possible. We believe that safety, comfort and training must be intertwined. Improved standards and greater awareness save lives.

info@axkid.com
Besök vårat kontor
Odinslundsgatan 17
412 66 Göteborg